Glutenfria pannkakor till sommarfrukost
Semestern börjar närma sig så då fick det bli en lyxfrukost med pannkakor och jordgubbar. Pannkakorna blev riktigt goda och funkade bra även kalla, de blev inte hårda när de svalnade som andra recepten jag testat. Detta var första receptet jag hittat som är utan tillsatt stärkelse. Precis vad jag behöver för att hålla blodsocker stabilt och magen nöjd. Jordgubbar är ju så gott vid denna tiden på året men jag måste själv vara lite försiktig med mängden för att magen ska hålla sig nöjd. Det blev därför bra med skivade jordgubbar för då blev det många skivor på få jordgubbar så det upplevdes inte som så begränsande. Det börjar annars bli säsong för hallon och blåbär som också är gott på pannkakan.
Glutenfria pannkakor 2 port
- 1 ägg
- 2 dl laktosfri mjölk
- 0,5 msk honung (kan uteslutas eller ersättas med socker för de som är känsliga även för små mängder honung)
- 1,25 dl hirsmjöl
- 1,25 dl rårismjöl
- 1 krm salt
- 1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
- 1 tsk bakpulver
Blanda våta och torra ingredienser först separat och sen tillsammans. Sen är det bara att börja steka pannkakor i lite smör.
Servera med säsongens bär och (om man vill lyxa till det lite extra) lite egen chokladsås eller riven choklad.