Fläskpannkaka – perfekt vardagsmat
Fläskpannkaka har blivit favoriten här hemma, sonen älskar den och vill gärna ha den alla dagar i veckan. Vi är väldigt nöjda att vi hittat en rätt som går snabbt att slänga ihop i veckan som min mage inte protesterar mot. Om magen är instabil så är jag lite försiktig med denna rätten eftersom den innehåller mycket ägg och bacon som är lite svårsmält för alla magar.
Om man vill ha en vegetarisk ugnspannkaka istället så ersätter man bara bacon med lite salt och olja istället.
Pannkakssmet
- 4 ägg
- 3 dl laktosfri mjölk
- 2,5 dl egen mjölmix
- 3 dl laktosfri mjölk eller vatten
Blanda ingredienserna i den ordningen de står listade. Låt den sen stå och dra 10 min.
Om man äter vetemjöl så funkar receptet lika bra med vetemjöl istället för mjölmix både för att göra pannkakor, plättar och fläskpannkaka.
Fläskpannkaka
Ta 1-1,5 paket bacon och klipp i bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och ställ in dem i ugnen. Ugnen ska vara inställd på 200 grader varmluft. När baconen har fått lagom med färg då tas den ut och man häller på pannkakssmeten. Efter det behöver den 20 min i ugnen. Låt den svalna lite innan den skärs upp. Servera med lingonsylt.
Plättar
Vetemjölet till sonens plättar var slut så jag testade att använda min mjölmix att göra plättar på. Det funkade hur bra som helst och sonen var supernöjd. Jag fick lite snabbt slänga ihop lite egen sylt från lite infrusna blåbär som jag blandade med rörsocker för att få lite sylt till plättarna nu när plötsligt jag också kunde äta av dem.