Räkor med nudelsallad – en riktig feel good middag
Vi hittade denna rätten när vi började odla chili för ett par år sen och letade efter sätt att använda chilin på. Nu är det en av vissa favoriträtter när vi vill lyxa till det men ändå ha en rätt som är lätt att laga. Vi odlar egen chili och egen koriander som vi använder i rätten för det ger lite extra smak. Men för de som inte har det intresset så går det utmärkt att köpa också.
Personligen så äter jag inte så mycket sallader på vinterhalvåret för att många grönsaker inte smakar så mycket då. Plus att de fraktas långa sträckor och är mer besprutade när det är fel säsong för dem. Men nu börjar det så smått dyka upp färska grönsaker i affärerna.
Nudelsallad
- Risnudlar – denna gången blev det svarta men har även hittat vita och bruna.
- Sallad – säsongsmix
- Svensk gurka – i tärningar
- Körsbärstomater – i halvor
- Färsk koriander – hackad
Räkor
För två personer valde vi 500g frysta räkor med skal, MSC-märkta så klart. Jag tycker de med skal har mer smak.
Dressing
- 2 msk Tamarisoja
- 2 msk olivolja
- 0,5 msk vatten
- 1 msk Akacia honung – ersätt med råsocker om ni är känsliga för små mängder fruktos
- 3 Thai chili (små starka chili)
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk hackad färsk koriander
Lägg upp nudelsallad, följt av räkor och avsluta med att hälla över dressingen. Blir en supergod middag utan nån tung känsla i magen och som är full av vitaminer.