Panerad spätta med potatis och remouladsås
Här kommer recept på gårdagens panerade spätta med potatis och remouladsås. Det är väldigt stor skillnad på rödspätta från frysdisken jämfört med färsk från fiskdisken. Jag föredrar definitivt den färska men ibland så är det smidigt att bara kunna plocka upp nåt från frysen så vi skiftar mellan dem båda. När jag panerar fisk så torkar jag först av fisken något med hushållspapper, sen vänder jag den i ägg och slutligen vänder jag den i majsmjöl som är smaksatt med svartpeppar, salt, rökt paprika och lite chilipulver. Det kan vara bra att tänka på att det brukar behövas lite mer salt än vanligt ströbröd när man använder majsmjöl.
Denna gången blev det en egen remouladsås till som blev riktigt god. Den var ännu lite godare till lunchlådan idag så ett tips är att göra den lite i förväg och låta den stå och dra en stund. Vill man göra det lättare så har Eriks såser en Hollandaisesås som är grön enligt FODMAP.
Remouladsås
- 1 dl majonäs
- 1,5 dl lätt creme fraiche – laktosfri
- 10-15 skivor inlagd gurka – strimlad
- svartpeppar
- salt
- gurkmeja
Om man låter den stå och dra en stund så får man en gul nyans på såsen från gurkmejan. Man kan även välja att smaksätta den med curry ifall man är sugen på en curryremoulad.
Val av produkter
- Hellmans majonäs
- Björnekulla Eko gammaldags gurka
1 Response
[…] Remouladsås […]