Recept på Pulled pork med BBQ-sås
Idag var det dags för pulled pork, en av mina favoriter. Det finns många olika tillbehör att välja mellan. Min absoluta favorit är ett glutenfritt korvbröd som får mig sugen på pulled pork när jag äter det. Men tyvärr har jag inte haft tid att baka på sistone så det får bli en annan gång. Denna gången blev det nacho chips till istället.
Idag blev det en torr rubb som jag rubbade fläskkarrén med. Till drygt 1 kg fläskkarré använde jag följande:
- 0,5 dl rörsocker
- 0,2 dl rökt paprika pulver
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk salt
- lite svartpeppar
Jag blandade vitlöksrapsolja med ramslöksrapsolja och finhackad ingefära i en form. Sen rullade jag den rubbade fläskkarrén i oljan. Efter det var den redo för ugnen. 110 grader tills den nådde innertemperatur 95 grader. Sen fick den vila i 3 timmar innan den var redo att delas med hjälp av två gafflar. Köttet som dras loss ska gärna blandas med fettet som är kvar i formen för att få extra smak.
BBQ-sås
Till detta blev det en BBQ-sås som fick stå och puttra. Jag började med att fräsa följande i 1-2 min.
- 3 msk olivolja
- 1 msk rökt paprika pulver
- 3 msk rörsocker
- 1 kvist färska hackade rosmarinblad
- 5 droppar lökolja
- 5 droppar vitlöksolja
- chilipulver
Sen hällde jag i 3 dl rödvin och 2 msk kalvfond som fick reducera till halva mängden. Slutligen tillsatte jag detta.
- ca 7 dl krossade tomater
- salt
- svartpeppar
- 2 msk honung – klarar ni inte honung så ta istället mer sirap
- 2 msk sirap
Det fick koka ihop i 30 min. Sen hällde jag i 2 msk Balsamico och lät det koka i 5 min. Sist så smakade jag av med honung, salt, peppar och chili.
Tillbehör
Idag blev tillbehören nacho chips, riven ost, tomater, gurka, sallad och BBQ-såsen för det var det vi hade hemma. Mitt favorittillbehör är annars ett glutenfritt korvbröd från boken Laga glutenfritt. Det är supergott och får mig sugen på pulled pork varje gång jag använder det till korv.
Val av produkter
- Touch of Taste Kalvfond – utan lök och citronsyra
- Ekologiska finkrossade tomater från Itigo blev det denna gången – utan citronsyra
så jättefina recept som du har. Mycket bra. Tack