Middag för kvällen blev färska vårrullar
Ikväll gjorde vi egna färska vårrullar till middag. För att bli lätta att äta så borde de egentligen vara mindre. Men jag hade för mycket gott jag ville stoppa i dem och var hungrig när jag byggde ihop dem. 🙂 Varje gång vi gör dem så ställer vi oss frågan varför vi inte gör dem oftare. De blir supergoda!

Här är en bild på mina stora färska vårrullar.
När man gör färska vårrullar så tar man rispapper som kort läggs i varmt vatten så de blir mjuka. Man lägger sedan upp rispappret på en skärbräda. Jag lägger i lite godsaker jag förberett och sen rullar man ihop den. Idag hade vi räkor, strimlad squash, strimlad romansallad, thai-risnudlar, färsk koriander och chili i. Till vårrullarna gjorde vi en sås att doppa dem i.
Receptet på såsen är:
- 3 msk tamarisoja
- 1 msk olja
- 1 tsk flytande honung
- riven ingefära
- chili
- 1 msk vatten
- lite salt
Man kan använda hälften vanlig soja och då skippa saltet. Eftersom jag precis återintroducerat vanlig soja så är jag lite försiktig just nu för jag är inne i ett skov.
Enkelt att göra och serveras kallt så man kan ta det i sitt eget tempo och förbereda innehållet.